top of page
Vyhledat

Hard day

Aktualizováno: 19. 6. 2021

Pátý den, postní den, celý den jen rýže s vařenou nebo syrovou zeleninou. Neomaštěné, neosolení jídlo. Dopoledne se to dalo, odpoledne bylo těžší a navíc ještě přišly svody a vábení.


Ve svém vzpomínání se dostávám k poslednímu pokusu, vzít své jídlo pevně do svých rukou. Je to tři roky, kdy jsem po konzultaci se svým obvodním lékařem a laboratorních vyšetřeních, chtěla začít svou životosprávu řešit odborně, tedy začala jsem hledat specializované pracoviště - obezitologii. Mé pátrání bylo marné, z jedné nemocnice se odkazovali na druhou, pokud takové pracoviště někdy měli, v tu chvíli nefungovalo. Proto jsem se posunula do privátní sféry a rozhodla jsem se motivovat se finančně. Tedy předplatila jsem si dvouletou péči v Nutriadaptu, Dříve ve Světě zdraví. Nemohu nijak tuto společnost kritizovat. Nic přede mnou neskrývali, žádné nekalé obchodní praktiky neproběhly. Mají vypracovaný způsob péče, která spočívá v pravidelných schůzkách s výživovým specialistou. Pravidelné posouzení zdravotního stavu. Konzultace nad jídelníčkem. Príma mobilní aplikace na focení jídla. Prostě, věřím tomu, že dosahují i úspěchy. Bohužel se mnou se to nepodařilo.

Pravidelnou péči jsem nevyužívala v takové míře, v jaké mi byla k dispozici. Na konzultace jsem jezdila "jak to zrovna vyšlo". Fotit jídlo jsem nestíhala. Občas jsem nebyla schopná si při rozhovoru s poradkyní vzpomenout ani na jídlo předešlého dne. Každá kontrola měla být novým začátkem, ale po celou dobu těch dvou let jsem se nedokázala přizpůsobit režimu, který mi byl nabízen, ve kterém jsem měla být podporována a byť jsem nijak zvlášť na váze nepřibrala, tak tedy ani neubrala.


7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page